accu !!!!!!!!!!!!

Tips, vragen, problemen etc.

Moderators: Goos, Teevee, Woody

de wiets
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 599
Lid geworden op: di dec 26, 2006 1:07 pm

accu !!!!!!!!!!!!

Bericht door de wiets » vr jan 28, 2011 5:46 pm

het volgende wil ik graag aan de wijze mannen en vrouwen vragen
ik ken iemand die een zijspan heeft en de accu is naar de eeuwige jachtvelden .
ik bedacht me toen , ik heb nog een nieuwe auto accu .
als ik die nu in de zijspan bak schroef en de kabels verleng van de motor .
is dit een maf idee wat niet kan ?????????
als ik de kabels verleng laad hij dan nog bij , en kan dit eigelijk wel
het leek mij een goede en goed kope oplossing
dus techneuten onder ons . KAN DIT ?????????????????????????????

mazzel : de wiets

Gebruikersavatar
voodoo
Rataplan Rat
Rataplan Rat
Berichten: 4671
Lid geworden op: vr dec 22, 2006 8:38 pm
Locatie: Den Haag

Bericht door voodoo » vr jan 28, 2011 5:52 pm

Ja dat kan.

Kabels moeten wel dik genoeg zijn, anders worden het gloeidraadjes.
Stop making sense

JPi
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 5540
Lid geworden op: di sep 19, 2006 9:30 am

Bericht door JPi » vr jan 28, 2011 6:04 pm

en zorgen dat die accu vol zit ivm laadstroom.

Gebruikersavatar
Teevee
Bestuur Rat
Bestuur Rat
Berichten: 4900
Lid geworden op: ma sep 18, 2006 9:51 pm
Locatie: Tilburg

Bericht door Teevee » vr jan 28, 2011 6:09 pm

En dan bedoelen we DIK. 16 mm² minimaal.
Als de kabels langer worden dan 1,5 meter zou ik voor 22 mm² gaan.
Op de motor, op de motor, twee pond kaas en één ons boter

de wiets
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 599
Lid geworden op: di dec 26, 2006 1:07 pm

Bericht door de wiets » vr jan 28, 2011 7:11 pm

ik heb oude start kabels , zijn die dik genoeg ?

mazzel : de wiets

de wiets
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 599
Lid geworden op: di dec 26, 2006 1:07 pm

Bericht door de wiets » vr jan 28, 2011 7:13 pm

ik zorg er dus voor dat bij het begin de accu vol zit ?
maar daarna laad hij toch wel weer bij ???

mazzel (de stakker op dit gebied) ( ja en nog op meer gebieden ) de wiets

Gebruikersavatar
Dyrck
Rataplan Rat
Rataplan Rat
Berichten: 3908
Lid geworden op: di sep 19, 2006 3:33 pm
Locatie: Op de zeebodem

Bericht door Dyrck » vr jan 28, 2011 7:16 pm

Oude startkabels kunnen ook wel te dus zijn hoor.
'k Heb ooit eens proberen te starten met goedkope kabels van de bouwmarkt.
Startmotor wilde niet draaien, maar kabels werden wel heet.
Bleek dat die kabels voor meer dan de helft uit plastic mantel te bestaan en maar weinig koperdraad er in.
Probeer of je oude laskabels kunt vinden of flexibele grondkabel.
Olive is the New Black

de wiets
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 599
Lid geworden op: di dec 26, 2006 1:07 pm

Bericht door de wiets » vr jan 28, 2011 7:20 pm

ik ga gelijk op zoek naar kabels die echt dik zijn :?
we hebben vast op de zaak wel iets , anders zet ik gewoon even een machine stil en trek er daar 1 van af , die zijn voor 380 volt
die kunnen toch wel ?
of kan het ook te dik zijn ??

mazzel : de wiets :cry:

Gebruikersavatar
voodoo
Rataplan Rat
Rataplan Rat
Berichten: 4671
Lid geworden op: vr dec 22, 2006 8:38 pm
Locatie: Den Haag

Bericht door voodoo » vr jan 28, 2011 7:29 pm

te dik kan niet (althans niet bij stroomtouwtjes)

zie de post van teevee voor de maat van de kabel. als je dat moet kopen zul je nog wel schrikken van de prijs :lol:
Stop making sense

Gebruikersavatar
Teevee
Bestuur Rat
Bestuur Rat
Berichten: 4900
Lid geworden op: ma sep 18, 2006 9:51 pm
Locatie: Tilburg

Bericht door Teevee » vr jan 28, 2011 9:24 pm

Reken op 4 tot 6 euro per meter.
Op de motor, op de motor, twee pond kaas en één ons boter

der obergefreiter
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 2583
Lid geworden op: wo feb 14, 2007 3:43 pm

Bericht door der obergefreiter » vr jan 28, 2011 9:27 pm

eigenlijk hoeft alleen de plus (rood) zo dik te zijn, min (zwart) mag gerust iets dunner . zeker als het spul buiten span omloopt .
camperproleet

de wiets
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 599
Lid geworden op: di dec 26, 2006 1:07 pm

Bericht door de wiets » za jan 29, 2011 4:10 pm

geweldig die mensen die gewoon even een oplossing weten voor mijn idee
teevee die 16mm2 is dat de buiten diameter , of een kreet die een stroom pik snapt ?

mazzel : de wiets

bedankt voor alle reacties :lol:

der obergefreiter
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 2583
Lid geworden op: wo feb 14, 2007 3:43 pm

Bericht door der obergefreiter » za jan 29, 2011 4:15 pm

euh , 16 mm ? koop je d'r dan ook gelijk ff een valse rottweiler bij , kon wel eens nodig blijken met die golf van koperdiefstallen :P
camperproleet

Gebruikersavatar
Teevee
Bestuur Rat
Bestuur Rat
Berichten: 4900
Lid geworden op: ma sep 18, 2006 9:51 pm
Locatie: Tilburg

Bericht door Teevee » za jan 29, 2011 5:01 pm

Die 16 mm² is de oppervlakte koper. Iedere elektro boer hoort dat te snappen.
De draad met isolatie mee is een kleine centimeter dik.
Op de motor, op de motor, twee pond kaas en één ons boter

Gebruikersavatar
stitch
Bezoek Rat
Bezoek Rat
Berichten: 1495
Lid geworden op: wo sep 20, 2006 6:51 pm
Locatie: ermelo
Contacteer:

Bericht door stitch » za jan 29, 2011 5:18 pm

Teevee schreef:Die 16 mm² is de oppervlakte koper. Iedere elektro boer hoort dat te snappen.
De draad met isolatie mee is een kleine centimeter dik.
Is de diameter dan 16mm2 gedeeld door phi 3,14 ??, dus ongeveer 5 a 6 mm.
Greets Wim aka Stitch

"Als het niet wil zoals het moet,
dan moet het maar zoals het wil."

Ural 650 zijspan

Plaats reactie