TechniekDit is een verzameling van RDW folders, tijdschrift artikelen en andere documentatie met betrekking op bouw en verbouw van motorfietsen. Rataplan Ratbikeclub claimt geen copyrights en contoleert evenmin het waarheidsgehalte of de actualiteit van deze informatie. Of je je aan deze richtlijnen houdt of juist niet, moet je helemaal zelf weten. Al deze informatie staat hier slechts ter educatie.Regeling voertuigen

Sinds 1 mei 2009 is een nieuwe ‘Regeling voertuigen’ van kracht. De RDW heeft samen met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, politie, justitie en een brede vertegenwoordiging uit de branche nauw samengewerkt bij de totstandkoming van deze nieuwe 'Regeling voertuigen'. De regeling heeft twee doelen: het voldoen aan nieuwe Europese regelgeving en het vereenvoudigen en moderniseren van de bestaande nationale regelgeving. Voor zowel bedrijven als burgers heeft de regeling gevolgen. Er zijn enkele wijzigingen in de procedures rond type- en individuele goedkeuringen. Daarnaast verandert ook de APK op een aantal punten. Per 1 mei 2009 zijn daarmee het oude Voertuigreglement en de daarbij behorende ministeriële regelingen komen te vervallen.

Hier staat de nieuwe Regeling Voertuigen (33Mb):


Regeling Voertuigen
Voertuigreglement

Keuringseisen zelfbouw motoren

Richtlijn kentekenplaten nl_1993L0094_do_001

Voertuigtechnische eisen

Motorfietsen en driewielige motorrijtuigen van maximaal 3.500 kg

Samengestelde voertuigen en het kenteken

Honda chopper manual

Frame alterations - the art of doing it right


Hieronder vind je foto's en tekeningen van diverse bouwprojecten, onderdelen, instructies en andere zaken die nuttig kunnen zijn bij het klussen aan de motorfiets.


Hardtail frame voor een Honda CB750 SOHC blok


AutoCAD file

AutoCAD file


Forward controls voor een Honda CB750 SOHC

drawing1_small.jpg drawing2_small.jpg drawing3_small.jpg drawing4_small.jpg
drawing5_small.jpg forwards1_small.jpg forwards2_small.jpg forwards3_small.jpg
forwards4_small.jpg forwards5_small.jpg forwards6_small.jpg forwards7_small.jpg


Basis elektrisch schema voor vrijwel alle oude Honda 4-cilinders