DHR….?? Wasdah???


In den beginne…

Om direct met de matzwarte deur in het huis te vallen: De DHR, Dutch Hardly Rideables, kan je zien als de ultieme manifestatie van motorrijden ‘met-een-knipoog’ of de manifestie van eigen/kunstzinnig uitgevoerde veranderingen aan motoren.
Voortgekomen uit de, ongetwijfeld, verknipte geesten van een tweetal mensen en verder uitgedragen door een stel enthousiastelingen die qua insteek zeker niet onderdeden bij de eerste zwartkijkers.
Omdat we met een mannetje of 5 natuurlijk geen potten konden breken is een beroep gedaan op de accommodatie en inzet van Highlands en zowaar.. ook daar werden dezelfde positieve geesten aangetroffen dus het eerste DHR-treffen kon plaatsvinden. Onnodig te vermelden dat dit de aftrap werd van een treffen welke z’n weerga niet kent in Nederland en inmiddels ook ver daarbuiten een fenomeen is.

Op de DHR, inmiddels georganiseerd door Rataplan Ratbikeclub NL in samenwerking met Highlands, is in feite alles en iedereen welkom die andere ideeën heeft mbt het rijden en bouwen van motoren dan het gewone ‘fabrieksspul’. We leggen hier de nadruk op motoren ‘met karakter’ waarbij, in feite, het karakter, of creativiteit, van de eigenaar/berijder bedoeld wordt en de manier waarop hij e..e.a. heeft vormgegeven.
Kortom.. eigenbouw creaties die tijdens de DHR getoond en gedemonstreerd kunnen worden onder het genot van een ontspannend, stressvrij, en enthousiast publiek want de DHR is vrij toegankelijk voor iedereen die wil zien waarom er zoveel gusto bestaat rondom de eigenbouwcreaties (en hun eigenaars?...).

Dusz… geef je geest de vrije hand en gebruik dat lasapparaat, slijptol, soldeerpistool, hamerboor, schroevendraaiers, hamers enzenzenz.

Om te laten zien hoe het ook kan op 2 of 3 wielen!!!

Voor meer informatie: dhr@rataplan-ratbikeclub.nl