Rataplan is een hechte vriendengroep vanuit alle windrichtingen van Nederland. Ons doel is om samen te rijden, samen te sleutelen en ten slotte... Nederland op de internationale ratbikekaart te zetten. Regelmatig worden treffens in binnen- en buitenland aangedaan en er zijn hechte banden met buitenlandse ratbikers, onder andere in Belgie, Frankrijk, Duitsland en Engeland.


Na de oprichting van een internetforum kwam het idee om eens samen een biertje te drinken. In april 2003 organiseerden Floris en JPI, samen met de Highlanders uit IJsselstein, het eerste Nederlandse ratbiketreffen. De Dutch Hardly Rideables meeting was, met een opkomst van circa 50 ratten, een heugelijk feit! Datzelfde jaar werd er ruimte gehuurd op de Motorsale bikeshow in Rosmalen. Daar werden vijf zeer extreme ratten aan het grote publiek voorgesteld. Met veel succes!


In 2004 werd er wederom een DHR meeting georganiseerd en tevens werd Motorsale weer aangedaan. Inmiddels zijn er hechte vriendschappen ontstaan en werd een eerste versie van Rataplan Ratbikeclub opgericht. Na wat wrijving onder de fanatieke- en minder fanatieke leden is er in 2007 nieuw leven in Rataplan geblazen. Rataplan heeft sindsdien een bestuur, een ledenselectie, een nieuwe website en een nieuw logo.


Voor vragen/opmerkingen over Rataplan kun je contact opnemen met:
info@rataplan-ratbikeclub.nl

Voor vragen/opmerkingen over de website kun je contact opnemen met:
webmaster@rataplan-ratbikeclub.nl


En verder zijn we tegenwoordig overal op internet te vinden: